Dôležitosť vysoko kvalitnej mosadznej izolácie chladiaceho média

Dôležitosť vysoko kvalitnej mosadznej izolácie chladiaceho média

Pokiaľ ide o fungovanie vášho klimatizačného systému, chladiaceho média, ktoré preteká medzi kondenzátorom a výparníkom, zohráva dôležitú úlohu. Väčšia z dvoch línií – nazývaná sacie potrubie – nesie chladný plyn, takže musí byť izolovaná hadičkami. Prečítajte si o tom, ako môže kvalita tejto izolácie ovplyvniť váš systém HVAC.

Chrániť medené chladiace linky s izoláciou

Existuje niekoľko kľúčových problémov, ktoré súvisia s izoláciou potrubia chladiacej kvapaliny, takže je nevyhnutné vybrať izoláciu potrubia chladiacej kvapaliny, ktorá rieši tieto obavy. Ak hľadáte izoláciu potrubia pre medené chladiace vedenia, uistite sa, že ponúka primeranú ochranu pred nasledujúcimi hrozbami:

Kondenzácia. Či sú vaše medené linky umiestnené v interiéri alebo vonku, medená línia bude pravdepodobne vystavená vzduchu, ktorý je teplejší ako chladivo, ktoré prenáša. Keď teplý vzduch zasiahne chladnú medenú rúru, môže to viesť ku kondenzácii. Ak vaša izolácia neposkytuje dostatočnú bariéru medzi vzduchom a medeným potrubím, môže vytvoriť vlhkú a vlhkú atmosféru v izolačnej rúrke, ktorá je vynikajúcou chovnou plochou pre plesne. Preto by ste mali hľadať izoláciu s uzavretou bunkovou štruktúrou, ktorá zabráni tomu, aby sa teplý vonkajší vzduch dostal do medenej linky.

Strata energie. Udržanie chladiacej kvapaliny v sacích vedeniach pri chladnej teplote je nevyhnutné pre udržanie účinnosti klimatizácie. Izolácia v podstate pôsobí ako termoska, ktorá udržuje chladivo chladné. Ak je chladivo vystavené horúcemu vonkajšiemu vzduchu, bude potrebná väčšia energia, aby sa udržala na vhodnej teplote. Opäť platí, že výber izolácie rúr s uzavretou bunkovou štruktúrou sa môže účinne chrániť pred týmto problémom a pomáha udržať energetické účty nízke.

Ultrafialové žiarenie. Ak je vaša medená linka umiestnená vonku, je nevyhnutné vybrať izoláciu, ktorá poskytuje primeranú ochranu proti ultrafialovému (UV) žiareniu. Aj keď je izolácia dobre štruktúrovaná, aby sa zabránilo stratám tepelnej energie a chráňte pred kondenzáciou, dlhodobé UV žiarenie môže poškodiť povrch izolácie a ohroziť vaše medené vedenia. Aby ste predišli tomuto nebezpečenstvu, mali by ste sa pozrieť na izoláciu hadíc, ktorá bola ošetrená povrchovou úpravou, ktorá je špeciálne určená na ochranu proti degradácii povrchu pred vystavením UV žiareniu.