Výhody chladiva R410a

Výhody chladiva R410a

Ak ste už dávno vymenili klimatizačnú jednotku, môžete zisťiť, že nové klimatizačné zariadenia s chladiacim médiom R22 už nie sú k dispozícii. Namiesto toho všetky nové klimatizačné jednotky používajú chladivo R410a. Dobrou správou pre kupujúcich je, že chladivo R410a prináša veľa výhod, ktoré R22 nemal. Keď si kúpite nové klimatizačné zariadenie s chladivom R410a, môžete očakávať úsporu nákladov v budúcnosti a môžete sa cítiť dobre, ak chcete vytvoriť ekologickejšiu voľbu pre klimatizačný systém. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o tom, čo môže znamenať nárast chladiva R410a.

Porovnanie chladiva R410a s chladivom R22

Chladivo R410a je fluórovaný uhľovodík (HFC). Na rozdiel od chladiaceho média R22, ktorého fluorfluórovaný uhľovodík (HCFC), chladivo R410a neprispieva k vyčerpaniu ozónovej vrstvy. Ešte lepšie, R410a chladivo absorbuje a uvoľňuje teplo efektívnejšie ako chladivo R22. Existuje niekoľko kľúčových výhod, ktoré vyplývajú z vyššej energetickej účinnosti chladiva R410a. Konkrétne klimatizačné zariadenia, ktoré používajú chladivo R410a:

–  Ušetrite peniaze majiteľov domov z dlhodobého hľadiska.
–   Prispievajte menej k environmentálnym problémom súvisiacim s využívaním energie, ako je zmena klímy.
–   Je menej pravdepodobné, že dôjde k prehriatiu, čo môže znížiť riziko vyhorenia kompresora a dlhodobé poškodenie klimatizačného systému.

Je však dôležité poznamenať, že stále môžete objednať náhradné diely pre klimatizačné systémy, ktoré používajú chladivo R22. Niektoré výrobky na trhu, ktoré sú kompatibilné so staršími klimatizačnými systémami, ktoré používajú chladivo R22, zahŕňajú:

  • Vertikálne cievky výparník
  • Horizontálne cievky výparníka
  • Predné spätné manipulátory s prívodom vzduchu