Niektoré mýty o klimatizáciach

Niektoré mýty o klimatizáciach

Klimatizácia patrí medzi čoraz viac rozšírené spotrebiče v domácnostiach a kancelárskych priestoroch. Počas horúcich letných dní je ťažké predstaviť si život bez nej. Veľa ľudí má však stále mylné predstavy  o klimatizáciách.

 

Zníženie termostatu ochladzuje interiér rýchlejšie

Prvým a najčastejším mýtom súvisiacim s klimatizáciami je, že zníženie termostatu vedie k rýchlejšiemu chladeniu domu. V skutočnosti, otočením termostatu na nižšiu hodnotu nedochádza k rýchlejšiemu chladeniu, pretože spotrebič pracuje s jednou rýchlosťou. Ak máte pocit, že interiér nie je vychladený dostatočne,  môže to byť spôsobené inou chybou a možno budete musieť  servisného pracovníka.

Údržba nie je dôležitá, ak klimatizácia správne chladí

Rovnako ako akýkoľvek iný elektrický spotrebič potrebuje aj klimatizácia pravidelnú údržbu, čistenie a údržbu. Nedostatočná údržba  môže poškodiť vnútorné mechanizmy, bez ohľadu na to, ako efektívne sa zdá, že funguje. Dokonca aj vtedy, ak klimatizácia chladí dostatočne dobre, musíte ju aspoň raz za rok vyčistiť alebo opraviť. Pravidelná údržba znižuje náklady na opravu a zvyšuje účinnosť.

 Väčšie klimatizačné zariadenia poskytujú viac chladenia

Väčšina ľudí si myslí, že „čím väčšia, tým lepšia“ platí v prípade klimatizačného zariadenia. Je však dôležité mať na pamäti, že klimatizačné zariadenie musí mať veľkosť, ktorá je vhodná pre miestnosť, ktorá má byť chladená. Ak si kúpite klimatizáciu, ktorá je príliš veľká pre danú veľkosť priestoru, nemusíte len platiť viac peňazí, ale klimatizácia nemusí pracovať dobre.