Akú klimatizáciu si vybrať

Akú klimatizáciu si vybrať

Rovnako ako u väčšiny vecí v živote platí pravidlo „dostanete za čo zaplatíte“. Izby môžu byť chladené pomocou prenosných chladiacich jednotiek alebo klimatizačných jednotiek.

Systém split je najbežnejšie používanou formou klimatizačného systému. Ako naznačuje názov, chladiaci okruh je rozdelený na dve polovice, pričom každá polovica je obsiahnutá v samostatných vnútorných a vonkajších jednotkách. Vnútorné jednotky klimatizácie majú atraktívny vzhľad a sú k dispozícii v rôznych štýloch, aby vyhovovali okoliu. Obsahujú výmenník tepla a ventilátor s nízkou hlučnosťou a sú všeobecne namontované na stenu, stojace na podlahe alebo skryté v podkrovných priestoroch alebo v puzdrách chladiča.

Vonkajšie jednotky sú zodpovedné za odvrhnutie nechceného tepla vonku. Sú opäť kompaktné a pracujú s extrémne nízkymi hodnotami hluku. Môžu byť umiestnené kdekoľvek vonku, buď na podlahách na terasových plochách alebo plochých strechách, alebo na stenu na vhodných konzolách.

Vnútorné a vonkajšie jednotky sú pripojené pomocou izolovaných chladiacich potrubí a potrebnej kabeláže na obnovenie celého chladiaceho okruhu. Oddelenie medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou môže byť až 30 metrov.