Pravidelný servis klimatizácie je dôležitý

Pravidelný servis klimatizácie je dôležitý

Na klimatizácie sa spoliehame čoraz viac, a mnoho domácnosti a kancelárii ich považuje za bežný štandard. Klimatizácia sa často považuje za samozrejmosť, takže keď sa pokazí  môže to spôsobiť skutočne problém.

Skontrolujte termostat

Ak sa klimatizácia nevypne, jedna z prvých vecí, ktoré je potrebné skontrolovať, je termostat. Niekedy sa náhodne resetuje alebo sa nesprávne nastaví tak, aby existoval konštantný dopyt po studenom vzduchu. Ak sa klimatizačné zariadenie automaticky nevypne, môže to byť spôsobené príliš nízkou teplotou. Jedným zo spôsobov, ako to napraviť, je nastavenie termostatu nad izbovú teplotu. Táto akcia hovorí, že systém klimatizácie sa vypne. Ak sa prístroj ihneď nevypne, je pravdepodobné, že termostat nie je problém.

 

Vyčistite kondenzátor

Účelom kondenzátorových cievok je rozptýliť teplo. Špinavé kondenzátorové cievky nie sú schopné rozptýliť teplo tak efektívne ako čisté. Táto neefektívnosť spôsobuje, že klimatizácia bude pracovať mimoriadne tvrdo, aby sa ochladila. Znamená to, že klimatizácia nebude schopná udržiavať správnu teplotu a núti kompresor bežať nepretržite, aby chladil miestnosť. Skontrolujte kondenzátorové špirály za nečistoty a nečistoty a v prípade potreby ich vyčistite.

Spínač limitu ventilátora

Na klimatizačnej jednotke by mal byť v blízkosti alebo nad ventilátorom „ventilátorový vypínač“. To umožňuje, aby ventilátor pokračoval v prevádzke nezávisle od nastavení termostatu. Ak dôjde k ručnému rušeniu, môže to viesť k tomu, že ventilátor beží samostatne. Zmeňte toto nastavenie z „manuálneho“ na „auto“ tak, aby ventilátor fungoval iba vtedy, keď je nastavený termostatom.

Vykonajte dôkladnú údržbu striedavého prúdu

Bude to zahŕňať zabezpečenie čistoty klimatizácie a to, že všetky elektrické zariadenia sú na mieste a nie sú spálené alebo zlomené. Údržba klimatizácie by mala byť vykonávaná pravidelne, aby sa zabránilo vysokým účtom za energiu a aby sa vaše klimatizačné zariadenie prevádzkovalo efektívne.