Bez klimatizácie je ťažké zvládnuť horúce leto

Bez klimatizácie je ťažké zvládnuť horúce leto

Bratislava môže byť zábavným hlavným mestom, ale teplo, ktoré toto mesto znáša počas letného počasia, je občas nadmerné a neznesiteľné. Klimatizačné zariadenie je preto dôležité pre každú domácnosť a kanceláriu v Bratislave.

Čo znamená vysoká teplota pre bezpečnosť

Nadmerne vysoké teploty vedú k úmrtiam súvisiacim s teplom. Najmä starší ľudia a chorí ľudia majú najväčšie problémi zvládnúť vysokú teplotu.. Väčšinou sú starší ľudia a ľudia s chorobami pravdepodobne nepriaznivo ovplyvnení. Preto je dôležité skontrolovať a zabezpečiť, aby zostali na miestach s dobrou klimatizáciou.

Čo robiť, ak váš vzduch vyletí v lete

Ak váš klimatizačný systém zlyhá v letnom horúčave v Bratislave, máte rôzne veci, ktoré môžete urobiť, aby vaša rodina a akákoľvek osoba blízka k vám bola v bezpečí.

Máte pohotovostný plán

Dokonca aj v prípade, že máte spoločnosť rýchleho opravárenského servisu, nemôžete si byť istí, ako dlho bude trvať, kým bude problém klimatizácie vyriešený. Preto je rozumné vždy mať pohotovostný plán o tom, čo robiť v takom prípade. Niektorí ľudia sa rozhodli:

Uvoľnite dom a prenajať hotelovú izbu

Opýtajte sa susedov, ak môžu medzitým hostiť

Navštívte blízkeho príbuzného a strávte čas

Ktorákoľvek z týchto možností vás pozastaví, kým sa systém neopraví. Je obzvlášť dôležité, aby sa tieto ustanovenia pre starších ľudí alebo ľudí so zdravotnými podmienkami, pretože vnútorné teploty nemusia byť pre ne bezpečné.

Zatvorte okná

Udržujte svoje okná zatvorené počas dňa, keď je vonku extrémne horúco. Taktiež vytiahnite žalúzie a záclony, aby ste preč od slnka. Vyblednuté záclony môžu pomôcť udržať svetlo a zahrievať, keď sa snažíte zachovať pohodlie domu. Vo večerných hodinách, keď slnko klesne, môžete ich znovu otvoriť.

Používajte ventilátor, studenú vodu a balíky ľadu

Sú to krátkodobé opatrenia, ale pomôžu udržiavať regulované teploty, pretože váš klimatizačný systém dostane opravu. Ak používate oscilačné alebo krabicové ventilátory, umiestnite ich do blízkosti vonkajších dverí a postavte ich smerom k vonkajšej stene. Ak používate stropný ventilátor, uistite sa, že je to vetranie proti smeru hodinových ručičiek, aby ste v miestnosti vytvorili efekt vetrania. Tiež pitie a chladenie tela studenou vodou a ľadom vám pomôžu hydratovať a udržiavať regulované teploty.