Prečo moja klimatizácia prepúšťa vodu

Prečo moja klimatizácia prepúšťa vodu

Používate vo svojom dome klimatizáciu? Zistíte, že keď prechádzate okolo, stojíte v kaluži vody – to je divné, pomyslíte si. Ako to, že klimatizácia, ktorá nemá pripojenie na vodu tvorí vodu?

Nebude to však „únikom“ tak, ako si myslíte.  Rovnako ako iné problémy s klimatizačným systémom, s ktorým sa môžete stretnúť, existuje niekoľko dôvodov, prečo môže klimatizácia vytekať.

Je váš systém správne vypúšťaný?

Ak váš klimatizačný prístroj nemá pripojenie na vodu, prečo to má odvodňovací systém? Vzhľadom k tomu, klimatizácia odvlhčuje vzduch pri chladení. To znamená, že kondenzácia vytiahnutá zo vzduchu potrebuje niekde ísť. Keď sa systém vyparí chladiace médium v ​​cievke výparníka, kondenzácia zo vzduchu sa zhromaždí na samotnej cievke. Táto kondenzácia klesá – keď všetko funguje správne – do odtokovej nádoby kondenzátu. Následne prejde cez potrubie odtoku kondenzátu, ktoré sa má vypustiť z vášho domu.

Ak je odtoková miska poškodená alebo nesprávna, alebo ak je odtoková potrubia podporená kvôli rastlinám alebo rastom rias, voda sa môže vysypať po celom systéme. Jednoduché nastavenie / výmena odtokovej nádoby a / alebo vyčistenie vypúšťacieho potrubia by mali vyriešiť problém. Nedovoľte, aby voda okolo vášho systému jednoducho sedela, pretože to môže viesť k vážnym škodám na majetku a dokonca k zvýšeniu biologického rastu znečisťujúcich látok.

Je vaša cievka zamrznutá?

Vaša klimatizácia by mala vychladnúť doma, ale nemala by generovať ľad. Nie je to mraznička alebo mraznička a ľad na cievke znamená, že máte nejaký problém. Otázkou je, aký závažný je tento problém. Ak je vaša cievka zamrznutá a topiace sa ľad sa spája okolo vášho klimatizačného zariadenia, môžete mať len veľmi špinavý vzduchový filter na mieste. To znižuje prúdenie vzduchu cez systém a cievka nemusí byť schopná absorbovať dostatočné množstvo tepla. To znamená, že kondenzácia na cievke môže zmrznúť.

Váš systém je navrhnutý tak, aby pracoval s presným množstvom chladiva. Táto kvapalina sa nespotrebováva, ale skôr sa recykluje. Akékoľvek straty chladiva naznačujú netesnosť. Nielenže to môže viesť k zmrznutiu cievky, čo môže mať za následok, že ľadová tavenina zaplaví drenážnu zostavu, ale môže tiež spôsobiť vážne poškodenie vášho systému, ak dostanete šancu.