Top 5 vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri kúpe klimatizačnej jednotky

Top 5 vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri kúpe klimatizačnej jednotky

Cena

Klimatizácie sa líšia v závislosti od požadovanej špecifikácie. Sofistikovaný systém môže stáť viac ako klimatizácia na okne.

Aj napriek počiatočnej investícii musíte zvážiť výhody takýchto systémov. Klimatizačné systémy sú akceptované, že majú významné environmentálne a ekonomické úspory. Postupom času sa systém ospravedlní, pretože bude slúžiť svojmu účelu a spotrebuje menej energie.

Veľkosť

Veľké klimatizačné systémy sú účinnejšie pri obsluhe účelu. Mali by sme však zvážiť aj priestor, ktorý potrebujeme na servis – v spoločnosti klimachlad vykonáme podrobné výpočty na určenie potrebnej sily, čím sa zabezpečí, že energia nebude zbytočná.

Inštalačná vzdialenosť

Výkon klimatizácie závisí od požadovanej dĺžky potrubia. Čím dlhšie je potrubie / potrubie medzi vnútornou a vonkajšou kondenzátorovou jednotkou, tým vyššia neefektívnosť.

 

Inštalačná vzdialenosť teda závisí hlavne od fyzického zloženia budovy. Ak chcete maximalizovať výkon, musíte sa pokúsiť nainštalovať zariadenie čo najbližšie alebo zvýšiť výkon, aby ste vykázali stratu účinnosti.

Zdravie a bezpečnosť

Zdravie a bezpečnosť v pracovnom prostredí je kľúčom k blahobytu zamestnancov a je to právna požiadavka. Teplota v miestnosti musí byť kontrolovaná a výhodou klimatizačného systému je, že môže byť použitá ako na chladenie, tak na vykurovanie. Môžete nastaviť teplotu miestnosti a klimatizačné zariadenie sa automaticky prispôsobí. Aby ste však zabezpečili, že systém funguje na maximálny potenciál, musíte ho pravidelne opravovať.

Hluk

Klimatizácie môžu byť hlučnejšie než iné. Vo všeobecnosti je to preto, že sú menej účinné, a preto ventilátor musí pracovať dlhšie na to, aby obsluhoval požadovanú teplotu. Moderné systémy meničov však budú mať nízku hodnotu „dbA“, a preto budú vhodné pre komerčné a domáce použitie.