Aké sú výhody chladiva R32

Aké sú výhody chladiva R32

Pre väčšinu ľudí, ktorí majú klimatizačné systémy to nemusí znamenať veľa. Ale čítajte ďalej, môžete mať väčší záujem, než ste si spočiatku mysleli, keď zistíte, o čom to hovoríme!

O čom to hovoríme?

Klimatizačné systémy prešli dlhým vývovjom, odkedy boli prvýkrát zavedené do domovov a podnikov na Slovensku. To, čo majitelia a operátori najviac zaujímajú, má klimatizačný systém, ktorý je spoľahlivý, efektívny. Nedávno sme si uvedomili, aký vplyv majú naše aktivity na životné prostredie, a to je to, čo je obzvlášť vhodné, pokiaľ ide o kontrolu klímy.

Čo je to R32?. Typ plynu, ktorý je vo vašej klimatizačnej jednotke, a čo pomáha vašej jednotke efektívne pracovať a ochladiť vzduch. Až donedávna boli klimatizačné jednotky prevádzkované s plynom známym ako R410A. Ako súčasť postupného znižovania environmentálne škodlivých plynov známych ako fluórované uhľovodíky (HFC), z ktorých bol R410A jeden, sa teraz nahrádza. R410A má vysoký potenciál globálneho otepľovania, čo znamená, že je škodlivejšie pre životné prostredie tým, že prispieva k vyšším priemerným teplotám a poškodeniu ozónovej vrstvy. Medzinárodné dohody preto viedli k hľadaniu alternatív, ktoré sú menej škodlivé a tie, ktoré pomôžu pri úsilí o zníženie spotreby chladiaceho prostriedku HFC o 79% do roku 2030.

R32 má potenciál globálneho otepľovania, ktorý je menej ako polovica ako potenciál R410A, zatiaľ čo stále je efektívnym chladiacim plynom. Stále viac a viac výrobcov spustilo výrobky, ktoré ju používali a urobili prechod zo starého plynu na nový R32. Okrem toho, že majú nižší potenciál globálneho otepľovania, ďalšie výhody spoločnosti R32 zahŕňajú:

 

Má nižšiu toxicitu, čo je dobré pre ľudské zdravie aj širšie prostredie.

Je menej horľavý, čím sa stáva bezpečnejšou alternatívou.

Má vysokú energetickú účinnosť, takže nezvýši vaše účty za energiu.

Je ľahko ovládateľný a môže byť opätovne použitý, čím sa zvyšujú environmentálne poverenia.

Nemá potenciál poškodzovať ozón.

Vyžaduje menší objem chladiva na kW ako iné plyny.

Je cenovo dostupný a široko dostupný.

R32 je tiež jednosložkový plyn, na rozdiel od jeho predchodcov, ktoré boli kombinovanými plynmi. To je to, čo uľahčuje manipuláciu a jednoduchšie recykláciu a opätovné použitie. A hoci to vyžaduje viac špecializovanej manipulácie ako iné chladiace látky, je to malá nevýhoda v porovnaní so všetkými výhodami, ktoré prináša. A posledná vec: ak sa obávate, že je to tak nové, že ešte nebola vyskúšaná a testovaná, myslel by si, že je zle. Používa sa v posledných dvoch rokoch a viac ako 10 miliónov jednotiek je už inštalovaných a prevádzkovaných iba v Japonsku.