Signály, že vaša klimatizácia má chybu

Signály, že vaša klimatizácia má chybu

Možno si myslíte, že je zrejmé, že vaša klimatizačná jednotka nefunguje správne, ale možno vás prekvapí, že mnohí ľudia si nevšimnú, že je problém. To, alebo si myslia, že existuje problém a nie je jedna.

Posledná vec, ktorú budete chcieť, je dostať sa do teplejších mesiacov, len aby ste zistili, že vaša klimatizácia je na mrknutí. Preto sme vytvorili niektoré značky, ktoré by ste mali dávať pozor, aby ste vedeli, že vaša klimatizácia môže byť potrebné nahradiť.

Chýba studený vzduch

 

Teraz je to dosť zrejmé znamenie, že niečo môže byť zlé s klimatizačnou jednotkou vo vašej domácnosti alebo kancelárii. Zistili ste, že vzduch prichádzajúci cez vetracie otvory nie je taký chladný, ako býval? Ešte horšie je to mierne teplo? Ak áno, mohlo by to znamenať, že váš kompresor nefunguje, alebo že úrovne Freonu v prístroji sú príliš nízke. Oba veci, ktoré budú musieť opraviť, alebo znamenia, že váš systém bude musieť nahradiť.

Nedostatok vzduchu

Ďalším znakom, že váš kompresor môže mať problém, je slabý prúd vzduchu cez vetracie otvory. Nielen to, ale nedostatok prúdenia vzduchu môže tiež znamenať, že prúdenie vzduchu je niečomu prekážkou. To by mohlo znamenať, že musíte rezervovať čisté, alebo sa sami vybavíte tým, že budete mať zavedený náhradný systém, ak je problém o niečo závažnejší.

Vyskytuje sa nerovnomerné rozloženie teploty

Sú niektoré časti budovy pekné a studené, zatiaľ čo iné sú teplé? Ak je to tak, potom to poukazuje na problém s termostatom a toto by mohlo vyžadovať odborník.

Všimnite si vlhkosť zo systému

Vlhkosť alebo únik z vášho systému nie je nikdy dobrým znamením a mohlo by to byť znakom viacerých problémov. Najzávažnejším dôvodom je, že dochádza k úniku chladiaceho média, môže to byť vážne zdravotné riziko pre vás a vašu rodinu a je to niečo, čo potrebuje okamžitú pozornosť.

Systém vytvára nejaké zvláštne zvuky

Toto je jeden z najzrejmejších znakov, že niečo nie je v poriadku. Drvenie, brúsenie alebo škrabanec môže znamenať, že nie je v poriadku s vašim klimatizačným systémom, najmä vnútri.

 

Pípať môže znamenať, že pás nie je vyčistený z miesta, alebo že kovová časť v systéme potrebuje viac mazania, zatiaľ čo brúsny zvuk môže znamenať zlomenie ložísk v motore!