Príslušenstvo pre klimatizácie

Príslušenstvo pre klimatizácie

Príslušenstvo pre klimatizačné jednotky zahŕňa náhradné diely, náhradné diely alebo príslušenstvo, ktoré sa používajú na rozširovanie alebo opravu klimatizácie. Jedná sa najmä o medené rúry (rýchly konektor s rýchloupínacím konektorom), ktoré slúžia ako chladiace potrubie a prípadne potrebné montážne materiály – napríklad pre populárne klimatizačné systémy Easy Quick. Pre čistú a bezpečnú inštaláciu potrubí ponúkame komplexnú škálu inštalačných potrubí pre vzduchotechnické potrubia. Stabilná mriežka klimatizácie chráni klimatizáciu pred vandalizmom a vonkajším zničením. V sortimente nájdete aj čistiace prostriedky na čistenie a údržbu klimatizačných jednotiek a na čistenie výparníkov a kondenzátora. Bez ohľadu na to, ktorá časť by mala byť nahradená alebo doplnená – venujte pozornosť presnému popisu a presnej veľkosti. Najmä v moderných klimatizačných jednotkách, ktoré pozostávajú z rôznych mechanických a elektronických súčastí, je potrebné venovať osobitnú pozornosť presnosti montáže.

Konzoly pre vonkajšiu klimatizáciu

Na montáž alebo montáž vonkajších jednotiek sa používajú klimatizačné konzoly. Existujú dva typy:

Univerzálna nástenná konzola pre klimatizácie je výškovo nastaviteľná v troch krokoch a umožňuje montáž v troch rôznych polohách.

Podlahová konzola slúži na montáž vonkajšej jednotky klimatizácie, na podlahu alebo na rovnú strechu.

Kondenzačné a vákuové čerpadlá

Čerpadlo kondenzátu dopravuje kondenzačnú vodu z vnútorných jednotiek alebo spotrebiteľov studenej vody do zvyčajne vyšších procesov. V závislosti od dostupného priestoru je čerpadlo kondenzátu inštalované vo vnútri alebo mimo jednotky. Samotné čerpadlo pozostáva z dvoch komponentov: tzv. Membránové čerpadlo a zásobník so snímačom. Zásobník slúži ako zásobník pre kondenzát a samotný spínací kontakt aktivuje čerpadlo. Bezpečnostný spínač aktivuje alarm, ak je prítomný kondenzát.