Odstránenie škodlivých plynov z klimatizácie

Odstránenie škodlivých plynov z klimatizácie

Škodlivé skleníkové plyny používané v klimatizačných zariadeniach by mohli čoskoro byť minulosťou vďaka novej dohode ako súčasti prebiehajúceho pokroku pri znižovaní škodlivých plynov. Zástupcovia z viac ako 150 krajín sa stretli v Rwande, aby sa rozprávali o znížení používania hydrofluorokarbónov, ktoré sú tiež známe ako HFC.

Tento konkrétny typ plynu sa používa špeciálne v klimatizácii a chladničkách a je najrýchlejšie rastúcou látkou znečisťujúcou životné prostredie na svete. Je dôležité pozrieť sa na prevenciu používania HFCs v budúcnosti, pretože sú ešte horšie pre životné prostredie ako oxid uhličitý.

Rozhovory v Rwande viedli k dohode, ktorá je taká dôležitá, že niektorí aktivisti povedali, že sú rovnaké ako zastavenie celosvetových emisií fosílnych palív už viac ako dva roky a znižujú teplotu našej klímy v priebehu času. Zrušenie používania HFC sa začne v roku 2019 pre väčšinu krajín zapojených do týchto rozhovorov, pričom niektoré krajiny ako Čína začnú znižovať ich používanie do roku 2024 a iné vrátane Indie a Pakistanu do roku 2028.

Bohatšie krajiny pomôžu financovať chudobnejšie krajiny, aby všetky 197 krajín mohli splniť svoje ciele, a pretože je to právne záväzná dohoda, neexistuje žiadna z nich žiadna podpora.

Tento najnovší vývoj je len jedným zo sérií zmien v priemysle v Spojenom kráľovstve, ktoré boli vykonané tak, aby mali pozitívny vplyv na životné prostredie.

Od 1. januára 2010 je nezákonné používať akékoľvek iné ako recyklované HFC na údržbu akéhokoľvek chladiaceho a klimatizačného zariadenia.

Od 1. januára 2015 je zakázané používať HFC vôbec, dokonca aj recyklované, pri servise akéhokoľvek chladiaceho a klimatizačného zariadenia.

Nastáva revolúcia klimatizácie

Nielenže toto rozhodnutie je obrovské nové pre zmenu klímy a pre medzinárodné vzťahy, ale je to tiež dosť veľká správa pre výrobný priemysel a samozrejme aj pre odvetvie klimatizácie.

Táto správa znamená, že môžeme očakávať obrovské zmeny v spôsobe fungovania klimatizačných systémov s novými zlepšeniami vplyvu na životné prostredie, ako aj neustálymi a neustálymi zlepšeniami ich funkčnosti.

Vítame akékoľvek kroky, aby sme klimatizačné zariadenie fungovali čo najlepšie a udržali sme zdravú planetu súčasne a sme veľmi radi, že odvetvie klimatizácie reaguje na túto novú výzvu.

Ekologickejší spotrebitelia

Nielenže sa mení priemysel, ale aj zákazník sa mení. Ľudia sa teraz chcú ubezpečiť, že dokážu klimatizovať svoje domovy a pracoviská bez nepriaznivého vplyvu na životné prostredie, a tak čoraz viac výrobcov už investuje do nových spôsobov, ako vyrábať systémy, ktoré sú ekologickejšie a čistejšie než kedykoľvek predtým.

Tešíme sa na to, s čím prichádzame, a naďalej vám prinášame najlepšie a najaktuálnejšie jednotky na trhu.