Ako sa vyhnúť drahým chybám pri kúrení

Ako sa vyhnúť drahým chybám pri kúrení

V zime nikto nemá rád chladný dom, ale nie každý chce zaplatiť za vykurovanie. Rovnako ako samotný návrh na vykurovanie môže bodnúť sám, existujú faktory, ktoré majú priamy vplyv na to, ako môže byť vysoká alebo nízka. Posúdenie vecí, ako je tesnenie a tesnenie, alebo jednoduché vypnutie systému, keď nie ste doma, môže spôsobiť obrovskú záťaž vo vašom mesačnom účte a každý mesiac ponechať viac peňazí vo vrecku vašej rodiny.

Dbajte na medzery

Najslabším článkom vášho vykurovacieho panciera sú jeho dvere a okná. Nosenie z rokov otvárania a zatvárania, opotrebovanie tesnenia alebo tesnenia a ďalšie faktory môžu vytvoriť diaľnicu pre studený vzduch prichádzajúci do vášho domova. Existujú tri spôsoby identifikácie slabých miest, aby ste mohli vyriešiť tento problém: vykonajte infračervenú kontrolu, držte ruku proti okrajom dverí a okien a pravidelne vymeňte tesnenia a tesnenie podľa odporúčania výrobcu.

Neohrievajte prázdny dom

Môže byť pekné chodiť do teplej budovy po dni, keď beží v zimných podmienkach, ale teplo prichádza za cenu. Jednou z najjednoduchších možností, ako ušetriť peniaze na účte za vykurovanie, je zmena teploty na termostat, kým nie ste doma. Moderné vykurovacie telesá netrvajú dlho na zahrievanie domu, takže sa nebojte starosti s oneskorením. To isté platí pre vašu klimatizáciu v lete. Neexistuje žiadny zmysel nechať vašu jednotku v plnom prúde, keď nikto nie je z toho mať prospech.

Zablokujte nevyužité medzery

Väčšina ľudí má vo svojom dome dve alebo dve izby, ktoré sa vôbec nespomínajú, ak vôbec. Možno je to hosťovská spálňa, miestnosť s nevyžiadanou poštou alebo stará spálňa vášho dospelého dieťaťa. Nech je to akékoľvek, ak nie ste tam aspoň dvakrát denne, zatvorte vetracie otvory. Uzáver vynúti vykurovaný alebo chladený vzduch do iných častí domu a zvýši vašu účinnosť. Niektoré moderné systémy sú vyvážené pre optimálny výkon, preto sa obráťte na svoju servisnú spoločnosť skôr, ako budete pokračovať s touto metódou.

Zmeňte filtre a pokračujte v údržbe

Je to jednoduché, aby ste z kontrolného zoznamu veci, ktoré by ste mali robiť, ušetriť peniaze a zvýšiť účinnosť vykurovania a chladenia, ale najjednoduchšia a najefektívnejšia vec, ktorú môžete urobiť, je udržať váš systém vo špičkovom tvare. Rovnako ako vozidlá, je potrebné zachovať aj vykurovacie a chladiace systémy. Vždy sú v prevádzke a potrebujú príležitostnú údržbu, napríklad zmeny filtrov a vyladenie. Zanedbanie týchto vecí môže viesť k neefektívnemu výkonu a nákladným opravám alebo