Príručka filtrovania vzduchu Hodnotenie MERV, HEPA a ďalšie

Príručka filtrovania vzduchu Hodnotenie MERV, HEPA a ďalšie

Nevieme si predstaviť, koľko alergénov a kontaminantov dýchame, keď sme vo vnútri. Aj keď sa môže zdať ľahšie a zdravšie dýchať vo vnútri, naše vnútorné prostredie môže obsahovať vysoké hladiny znečisťujúcich látok, ktoré sú mnohonásobne vyššie ako úrovne vonku.

Zdá sa, že je to intuitívne. Možno si myslíte – nemali by byť vonku mäkšie? Udržujem svoj dom čistý. Ako by som mohol mať viac znečisťujúcich látok a alergénov ako ulice vonku? Odpoveďou je nedostatočné vetranie, zvýšené používanie syntetických materiálov a nedostatok filtrácie vzduchu.

Ľudia, ktorí sú často najviac náchylní na nepriaznivé účinky znečistenia (napr. Veľmi mladí, starší dospelí, ľudia s kardiovaskulárnym ochorením alebo ochorením dýchacích ciest) majú tendenciu stráviť ešte viac času v interiéri.
Vnútorné koncentrácie niektorých znečisťujúcich látok sa v posledných desaťročiach zvýšili v dôsledku takých faktorov, ako je energeticky účinná výstavba budov (keď chýba dostatočná mechanická ventilácia na zabezpečenie primeranej výmeny vzduchu) a zvýšené využívanie syntetických stavebných materiálov, nábytku, výrobkov osobnej starostlivosti, pesticídov a čistiace prostriedky pre domácnosť.

Pri správnej filtrácii vzduchu a vetraní nebudete cirkulovať všetky tie kontaminanty, ktoré môžu spôsobiť chorobu pre vás a vašu rodinu. Nepoužívajte recirkuláciu nečistôt v klimatizácii ani pri prečerpávaní prachu a alergénov okolo domu. Pomocou našej príručky na filtráciu vzduchu môžete dýchať jednoduchšie a čistejšie.
Príručka filtrovania vzduchu

Tu sú kroky na zlepšenie kvality vnútorného ovzdušia (IAQ) a zníženie znečisťujúcich látok a dráždivých látok v ovzduší:

HEPA filtrácia – Využite vákuum s filtráciou HEPA (vysokoúčinné častice). Pravidelným vysávaním pomocou vákua, ktoré má filtráciu HEPA, budete mať svoj dom a pľúca čisté. Môžete tiež vybaviť klimatizáciu pomocou filtrácie HEPA, avšak váš systém bude pravdepodobne potrebovať profesionálnu úpravu, aby vyhovoval väčšiemu filtru.
Minimalizujte dym – Zníženie dymu v domácnosti zníži dráždivosť vzduchu. Žiadny cigaretový dym v dome nie je nevyhnutný pre ľudí s citlivosťou na alergény. Minimalizujte aj dymový požiar v dreve, aby ste udržali čerstvý vzduch. Vždy úplne otvorte klapku pred zapálením požiaru a počas používania krbu. Nezabudnite skontrolovať svoje komíny, krby a vetracie otvory aspoň raz za rok. Čistenie, údržba a opravy by sa mali vykonať podľa potreby.
Vzduchové filtre klimatizácie – Zmeňte vzduchový filter klimatizácie každých 30-60 dní alebo odporúčaný špeciálnym vzduchovým filtrom vášho systému. Nikdy nečakajte viac ako 90 dní na výmenu filtra. Ak je váš vzduchový filter znečistený, tak aj vzduch, ktorý dýchate. Špinavý vzduchový filter tiež obmedzuje prúdenie vzduchu, čo môže spôsobiť zamrznuté cievky v odparovačke a ďalšie problémy s prevádzkou klimatizácie. Pravidelné čistenie filtrov alebo ich výmeny sú jednoduchým, ale účinným spôsobom na zníženie alergénov a trosiek v domácnosti.
Výfukové ventilátory – Máte v kuchyni, kúpeľni a práčovni ventilátory? Ak nie, zavolajte profesionála, aby si ich nainštaloval v týchto dôležitých oblastiach domova. Odvzdušňovacie ventilátory odstraňujú vlhkosť, pachy a stojatý vzduch z vnútorných priestorov, aby zlepšili kvalitu vzduchu v miestnosti a zabránili vysokej vlhkosti a rastu plesní v domácnosti.
Čistenie a utesnenie potrubia – Profesionálne čistenie a utesnenie potrubia pomáha udržiavať čistý vnútorný vzduch a zároveň zlepšuje účinnosť vášho systému klimatizácie.

Čističe vzduchu – čističe vzduchu a čističe, ako napríklad ožarovanie ultrafialovým žiarením, dodávajú dodatočnú úroveň ochrany proti znečisťujúcim látkam a kontaminantom v domácnosti. Obráťte sa na miestnych odborníkov v oblasti vzduchotechniky o výhodách čističiek vzduchu