Čo môžete očakávať od klimatizácie v lete?

Čo môžete očakávať od klimatizácie v lete?

Klimatizačné zariadenia, podobne ako mnohé iné stroje a zariadenia, majú parametre, ktoré sú navrhnuté tak, aby fungovali vo vnútri. Klimatizácie chladia  domy, ale je tu limit, o koľko môže klimatizačná jednotka ochladiť  dom. Tu je pohľad na to, čo sú klimatizačné zariadenia navrhnuté a čo môžete urobiť, aby ste sa uistili, že vaše výkony sú v súlade s očakávaniami.

Klimatizačné jednotky môžu chladiť domy

Klimatizačné zariadenia sú všeobecne navrhnuté tak, aby chladili domy o 6 stupňov 4. 4

Ak sa pokúsite vychladnúť svoj domov o viac ako 6 stupňov, vaša klimatizácia bude pravdepodobne bojovať. Pravdepodobne nedosiahne želanú teplotu a môže bežať celý deň a snaží sa uspokojiť dopyt, ktorý ste naň umiestnili. Pri normálnej prevádzke sa klimatizačné zariadenia zapnú a vypnú.

Existujú dva hlavné dôvody, prečo sú klimatizačné zariadenia obmedzené na približne 6 stupňov chladenia.

Po prvé, ochladenie domova o viac ako 6 stupňov sa stáva neefektívnym. Jednotky musia bežať nepretržite, čo spotrebuje energiu. Náklady na chladenie sa dramaticky zvyšujú a veľa energie je zbytočné, keď sú teploty nastavené o viac ako 20 stupňov pod vonkajšiu teplotu.

Po druhé, aby sa chladili domy o viac ako 7 stupňov, klimatizačné jednotky by museli dať skutočne chladný vzduch. Zatiaľ čo niektoré časti domu by mohli byť pohodlné, kdekoľvek by bol vzduch smerovaný vzduchom z klimatizácie neznesiteľný. Vy a všetci ostatní vo vašej domácnosti by ste potrebovali sveter, ak nie zimný kabát, aby vydržali tieto studené výbuchy.
Môžete byť schopní vyriešiť akékoľvek problémy s chladením
Ak nastavujete teplotu na Vašom termostate do 7 stupňov vonkajšej teploty a vaše klimatizačné zariadenie sa stále snaží udržať váš domov v pohode, potom môže byť nedostatočné prúdenie vzduchu cez klimatizáciu alebo ventilačné otvory. Ak sa vzduch nehýbe voľne, žiadna klimatizácia nebude schopná chladiť dom. Toto je problém, na ktorý sa môžete obrátiť.
Začnite tým, že skontrolujete vetracie otvory, aby ste sa uistili, že sú otvorené. Niekedy si ľudia neuvedomujú, že ich kanály sú uzavreté, v takom prípade ich otvorenie rieši všetky problémy. Za predpokladu, že sú vaše ventilačné otvory otvorené, budete musieť vymeniť filter systému a vyčistiť kondenzátor klimatizácie.

Ak chcete filter nahradiť, postupujte takto:

1. Nájdite vzduchový filter a vyberte ho
2. Priveďte filter do lokálneho skladu hardvéru a nájdite rovnaký filter
3. Nainštalujte nový filter

Väčšina filtrov sa jednoducho zasunie dovnútra a von, a to by nemalo vyžadovať žiadne nástroje.

Na vyčistenie cievok kondenzora použite záhradnú hadicu na striekanie vonkajšieho kondenzátora. Odstráňte všetky listy a iný materiál, ktorý je na kondenzátore. Ak je proti kondenzátoru dlhá tráva, možno budete musieť kosiť aj okolitú trávu.

V mnohých prípadoch tieto jednoduché kroky zlepšia prúdenie vzduchu cez systémový návrat a klimatizácia začne opäť fungovať správne.
Vaša klimatizácia môže potrebovať servis
Ak ste vymenili filter a vyčistili kondenzátor a vaša klimatizácia sa stále snaží ochladiť váš domov o 6 stupňov 4, je tu pravdepodobne problém so systémom, ktorý vyžaduje profesionálny servis.