Dajte si pozor na tieto príznaky zlyhania klimatizácie

Dajte si pozor na tieto príznaky zlyhania klimatizácie

Teploty sú počas tohto leta skutočne vysoké. A všetci vieme, ako moc vám pomáha klimatizácia pri udržiavaní pohodovej teploty v domácnosti či kancelárii. Aby ste sa vyhli problému s klimatizáciou, je dobré zachytiť problém už pri jeho vzniku.

Výstražné znamenia klimatizácie

Problémy sa blížia, ak klimatizácia zobrazuje niektorý z nasledujúcich príznakov:

úniky: Ak si všimnete, že vaša klimatizácia začne unikať vnútri, alebo vonku, potom sa blížia problémy. Je relatívne normálne, že vaše klimatizačné zariadenie „púšťa“ zdravé množstvo kondenzácie. To platí najmä vtedy, keď počasie mimoriadne teplé. Ak je kondenzácia nadmerná, alebo ak máte problémy s únikom vzduchu okolo klimatizačnej jednotky, je čas zavolať odborníka.

Váš vzduch sa cíti „vypnutý“: Niekedy dostávame sťažnosti od majiteľov domov a nedokážu presne určiť, čo je s ich vzduchom zlé, ale vedia, že je to „vypnuté“. Vaša klimatizácia – to je dôvod, prečo sme tu. Ak si všimnete, že vzduch prichádzajúci z klimatizácie sa zdá byť trochu vlažný, alebo možno, že spôsob fúkania sa zdá byť trochu odlišný od toho, na čo ste zvyknutí, môžete zavolať nášmu tímu.

Všimnite si zvuky: Veľký varovný signál, že problém je na obzore, ak počujete nejaké zvláštne zvuky ako brúsenie, škrípanie, búchanie alebo chrapštenie. Jedná sa o zvuk, ktorý by vás mal vyzvať na vyzdvihnutie telefónu! Rôzne zvuky ukazujú rôzne problémy vo vašom klimatizačnom systéme. Jediný spôsob, ako môžete problém určiť, je kontaktovať náš profesionálny tím klimachlad.sk.

Pachy: Vaša klimatizácia odstraňuje aj pachy. Vaša klimatizácia by nikdy nemala cítiť ako nič iné ako… dobre… vzduch! Ak si všimnete nejaké ostré pachy, je dobré kontaktovať náš tím. Problémy, ako sú tieto, môžu byť škodlivé a označujú pleseň alebo pleseň rastúcu hlboko vo vašom systéme. Vždy je lepšie označiť profesionála rýchlo a efektívne.