Ako zvoliť najvhodnejšiu klimatizáciu

Ako zvoliť najvhodnejšiu klimatizáciu

Teplé leto sa blíži a ste odhodlaní nainštalovať klimatizáciu do vašej domácnosti?  Pomôžeme vám vybrať klimatizáciu, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám a najlepšie vyhovuje vášmu tempu života.

Aký typ je pre mňa najlepší?

Výber klimatizácie nemusí byť ľahká úloha a určite budete musieť starostlivo premyslieť, čo potrebujete a ako ďaleko môžete ísť, pretože v súčasnosti je dostupná ponuka veľmi veľká a pokrýva všetky potreby mnohých typov používateľov.

V zásade existujú tri druhy :

Parapetné: Sú ľahko prispôsobiteľné každému domovu, sú inštalované nad okom a klimatizujú iba miestnosť, v ktorej je zariadenie nainštalované.

Split (nástenná alebo stropná konzola): Sú najrozšírenejšie a skladajú sa z dvoch jednotiek, interiéru, ktorý uvidíme v našej miestnosti a druhého, ktorý je umiestnený mimo domu.

Multi Split: má vonkajší kompresor a 2 alebo viac vnútorných jednotiek alebo Split na obsluhu niekoľkých miestností naraz.

Bude váš účet za elektrinu stúpať?

Je pravda, že klimatizácie zvyšuje náklady na elektrinu, ale táto suma sa môže značne líšiť s úsporou až 50% z vášho účtu v závislosti od vybraného zariadenia. Ak chcete nájsť najvhodnejšie zariadenie, venujte pozornosť energetickej certifikácii, klasifikácii platnej v celej Európskej únii, ktorú nájdete v balení aj v samotnom zariadení. Ak je zariadenie energeticky efektívnejšie, je schopné plniť svoju funkciu s nižšou spotrebou energie, čo z dlhodobého hľadiska zvyšuje jeho ziskovosť.

Medzi rôznymi funkciami, ktoré môže klimatizačná jednotka ponúknuť, je vynikajúca technológia Inverter, ktorá reguluje výkon na príjemnú teplotu. Keď miestnosť dosiahne stupne, ktoré ste uviedli, bude naďalej pracovať pri minimálnom príkone, prispôsobuje sa potrebám miestnosti a znižuje jej spotrebu.

Ako regulovať kvalitu ovzdušia?

Niektorí ľudia sa sťažujú, že niektoré klimatizačné zariadenia spôsobujú zápach alebo nadmerne vysušujú životné prostredie, ale toto sú problémy minulosti vyriešené v moderných zariadeniach pomocou rôznych typov filtrov. Medzi najpoužívanejšie patria:

 

Štandard: Sú to najzákladnejšie filtre. Je to plastová mikro mriežka, ktorá zachytáva najväčšie častice. Musíte ich vyčistiť a pravidelne ich vymieňať.

Plazma: Sú najpokročilejšími filtrami, ktoré sú schopné čistiť a dezodorovať vzduch. Sú tiež najvhodnejšie pre ľudí trpiacich alergiami alebo astmou.

Aktívne uhlie: Tieto filtre absorbujú nepríjemný zápach, napríklad tabak alebo domáce zvieratá, a sú tiež antibakteriálne.

Ión / elektrostatický: Okrem filtrovania vzduchu emitujú ióny, aby zlepšili ich kvalitu.

Koľko hluku to vydáva?

Ďalšia skutočnosť, na ktorú by sme nemali zabudnúť. Nie všetky spotrebiče sú rovnako tiché a hladina hluku nie je prijateľná pre všetkých ľudí alebo do všetkých miestností v dome. Zvyčajne premýšľame o potrebe tichších spotrebičov pre spálne, ale môže byť tiež potrebné zvoliť tichý tím, v ktorom robíme viac spoločenského a rodinného života, ako je obývacia izba alebo kancelária, kde nechceme, aby nás hluk obťažoval.