Bežné problémy s multi-split klimatizáciou

Bežné problémy s multi-split klimatizáciou

Tu sú niektoré z bežných problémov, ktorým čelia ľudia používajúci multi-split klimatizáciu.

Únik chladiva

Úniky sú jedným z najbežnejších problémov klimatizácie. Ak nie je správne chladená multi split jednotka, pravdepodobne je nízka úroveň chladiaceho média. Pretože je chladivo skladované pri veľmi vysokom tlaku, všetky krivky a spoje v medenej rúre sú pod konštantným napätím. Vďaka vlhkosti a iným zlúčeninám spôsobujúcim koróziu v atmosfére môžu byť tieto medené potrubia slabé a vytvárať otvory. V mnohých prípadoch sa tento únik rozvíja v matici, ktorá sa nachádza na vonkajšej striedavej jednotke. Oprava problémov s únikmi je pomerne jednoduchá.

Príliš často sa vypína kompresor

V takomto prípade je s najväčšou pravdepodobnosťou filter  stlmený kvôli akumulácii prachu a nečistôt. Z tohto dôvodu pracuje klimatizácia ťažšie na nasávanie vzduchu do obehu, čím sa zvyšuje teplota klimatizácie nad ideálnu prevádzkovú teplotu. Takže vytiahnite filter a umyte pod vodou. Urobte raz  mesačne a nemali by ste mať žiadne problémy.

Akumulácia ľadu na chladiacej cievke

Keď je hladina chladiva nižšia ako požadované množstvo, teplota chladiacej cievky klesne oveľa nižšie ako normálne. V dôsledku tohto javu sa vlhkosť v miestnosti kondenzuje na cievke a zamrzne. Ak chcete vyriešiť tento problém tvorby ľadu na klimatizácii, zavolajte servis klimatizácie.

Pri zapnutí dochádza k zápachu

Niekedy, keď zapnete klimatizáciu, vyžaruje neznesiteľné zápachy. Nebojte sa, problém spočíva v drenážnom systéme. V dôsledku prachu a nečistôt vo vnútri odtokovej rúry a drenážnej vaničky sa voda nahromadí a pomaly sa šíri zápach. Stačí, aby opravár vyčistil odvodňovací systém a problém by sa mal vyriešiť.

Vnútorná jednotka vytvára príliš veľký hluk

Niekedy vnútorná jednotka pri prevádzke alebo pri štarte len spôsobuje hluk. Problém je skutočne malý, takže sa nebojte. Chyba je vo ventilátory, ktorý sa nachádza vo vnútri jednotky. V niektorých prípadoch je hluk spôsobený nahromadením prachu a nečistôt na ventilátore, čo spôsobuje vibrácie vo ventilátore. Demontáž a čistenie ventilátora prinesie trik tu.