Ako horúce počasie vplýva na vašu klimatizáciu

Ako horúce počasie vplýva na vašu klimatizáciu

Keď stúpajú teploty počas leta, klimatizačné zariadenia dostávajú mimoriadnu záťaž, aby udržali pohodlné vnútorné teploty. Viete, že čím dlhšie prevádzkujete klimatizáciu, tým je vyšší váš účet za elektrinu?. Existujú však aj iné účinky, ktoré má horúce počasie na vašu klimatizáciu? Pozrime sa podrobnejšie na teplé počasie verzus klimatizácia.

Mimoriadna záťaž z tepla

Skutočnosť, že klimatizačné zariadenie pracuje počas horúceho počasia častejšie, znamená, že systém udržiava vyššiu úroveň opotrebovania. Pravidelná údržba pomáha zmierniť tento problém, a to je jeden z mnohých dôvodov, prečo sa vždy držať programu údržby. Jarná návšteva odstráni najhoršiu záťaž, ktorú systém utrpel v predchádzajúcom roku.

Ale vysoké teplo kladie ďalšiu záťaž na klimatizáciu: je pre ňu ťažšie presunúť teplo z vnútra domu von. Klimatizácia je výmenník tepla, ktorý absorbuje tepelnú energiu z vnútra domu a potom ju uvoľňuje von. Keď je vonkajšia teplota extrémne vysoká, je ťažšie uvoľniť teplo von. (Spomeňte si na strednú školu: teplo sa pohybuje smerom k oblastiam s nižším teplom.) Pridaním ku tejto záťaži je všetko extra teplo, ktoré sa súčasne dostáva do domu.

Problémy súčiastok

Väčšina častí vnútorných častí klimatizácie nebude poškodená kvôli vysokému teplu; sú navrhnuté na zvládnutie extrémnych teplôt. Súčiastky, ktoré môžu mať problémy, sú však kondenzátory, ktoré prenášajú napätie do motorov. Kondenzátory môžu pri nadmerne vysokých teplotách vyhorieť a je potrebné ich vymeniť. V okamihu, keď zaregistrujete klikajúce zvuky z vašej klimatizácie, keď sa spustí, zavolajte opravu, pretože je to znamenie zlyhania kondenzátora.