Multi Split klimatizácia Daikin

Multi Split klimatizácia Daikin

Multi split klimatizácia je vynikajúcou voľbou, ak chcete využívať klimatizáciu vo viacerých miestnostiach.

Multi split klimatizácie môžu mať k jednej vonkajšej jednotke pripojených niekoľko vnútorných jednotiek; vnútorné jednotky môžu byť namontované na stenu,, stropné kazety, predelové jednotky a ďalšie a sú spojené potrubím a káblami chladiva k jednej vonkajšej jednotke.

 

Multi split klimatizácie Daikin

Multi split klimatizácia Daikin môže mať k jednej vonkajšej jednotke pripojených až päť vnútorných jednotiek. Zatiaľ čo systém multi klimatizácia môže mať k jednej vonkajšej jednotke pripojených až deväť vnútorných jednotiek.

Tento typ je dostupný v rôznych kapacitách, najmenšia vonkajšia jednotka je 5,2 kW a najväčšia 15,5 kW. Kapacita vonkajšej jednotky určuje, koľko vnútorných jednotiek môže byť súčasne prevádzkovaných na plnú kapacitu.

Napríklad: Jedna 7,1 kW jednotka v obytnej miestnosti, jedna jednotka 3,5 kW v spálni 1 a jedna jednotka 3,5 kW v detskej izbe.  2. Všetky sú spojené s vonkajšou jednotkou 8,0 kW. Bolo by nezvyčajné, že by sa obytná časť musela prevádzkovať súčasne s spálňovými jednotkami, preto by mala postačovať vonkajšia jednotka 8,0 kW, pretože maximálna využitá kapacita by bola 7,1 kW počas dňa a 7,0 kW počas dňa noc. Ak by sa však jedna alebo obe ďalšie jednotky museli prevádzkovať súčasne, a je to určite možné, kapacita používaných jednotiek by sa znížila.