Výhody systému mini split klimatizácie

Výhody systému mini split klimatizácie

Mini split klimatizácie ponúkajú množstvo možností inštalácie v obytných a komerčných budovách.

Mini split klimatizácie majú dve hlavné súčasti: vnútornú vzduchotechnickú jednotku a vonkajší kompresor. Vnútorná a vonkajšia jednotka sú navzájom spojené vedením.

Pri výbere vykurovacieho alebo chladiaceho systému pre váš dom by mohla byť veľmi praktickou voľbou mini split bezkanálová klimatizácia. Vďaka mnohým výhodám sa stávajú čoraz obľúbenejšia v domácnostiach.

Aké sú výhody mini split klimatizácie

Veľkosť – mini split sú menšie ako bežné jednotky a je možné ich inštalovať takmer kdekoľvek na stenu, vrátane ťažko dostupných miest.

Nákladovo efektívne – Mini-split klimatizácie sú vysoko efektívne riešenia pre maximalizáciu vášho pohodlia a úspory energie.

Maximálny komfort – Pretože môžete ovládať každý systém mini-split zvlášť, môžete v každej miestnosti dosiahnuť požadovanú teplotu podľa potreby.

Flexibilné použitie – mini split klimatizácie je možné zavesiť na strop, zavesiť na stenu alebo namontovať do jednej roviny. Jedno vonkajšie zariadenie môže vykurovať a chladiť 1 až 6 miestností pre maximálnu flexibilitu.

Tichá prevádzka – tento typ klimatizácie je skutočne veľmi tichý.

Zlepšia kvalitu vnútorného vzduchu – Kvalita vnútorného vzduchu môže byť často nižšia ako kvalita vonkajšieho vzduchu. Pri tradičných klimatizáciách musia byť vzduchové kanály pravidelne odborne čistené a dokonca aj po vyčistení zostanú prach a alergény. Mini split ponúkajú viacstupňovú filtráciu, ktorá dokáže drasticky znížiť výskyt prachu, baktérií, peľov, alergénov a iných častíc vo vzduchu.