Odstráňte úniky vzduchu, aby ste boli v lete v pohodlí

Odstráňte úniky vzduchu, aby ste boli v lete v pohodlí

Ak chcete, aby ste mali počas lete v interiéri príjemnú teplotu, ale nenávidíte vysoké účty za energiu, izolujte svoj dom proti vonkajšiemu teplu.

Nová izolácia v podkroví môže pomôcť, ale ak máte malé medzery a vzduch uniká mimo domu, budete stále plytvať peniazmi na náklady na energiu. Tu je niekoľko tipov na nájdenie a upevnenie úniku vzduchu okolo vášho domova.

Použite teplotný skener
Môžete si prenajať spoločnosť na vykonanie energetického auditu pre profesionálne výsledky, ale ak nechcete minúť toľko peňazí, môžete si prenajať termálny skener a robiť meranie sami. Použite skener, alebo fotoaparát.

Uvidíte obrázky, ktoré zobrazujú farby na základe teploty. Keď nasnímate obrázok predných dverí, môže sa na ňom objaviť svetlooranžová hranica, kde cez strany uniká teplo. Skenovaním celého domova môžete nájsť oblasti, ktoré je potrebné zapečatiť alebo kde je potrebné pridať izoláciu.

Pozrite sa na medzery okolo domu
Aj keď je termo kamera šikovná a pomáha vám nájsť malé úniky, nemusíte ju potrebovať. Choďte okolo svojho domova a pozrite sa na medzery.

Skontrolujte si okná, dvere, potrubia a káble, ktoré prechádzajú cez stenu. Tam, kde je to potrebné, utesnite medzery tesnením.

Vyskúšajte test dymu
Dymová skúška je ďalšia skúška vykonaná v energetickom audite, ale môžete tiež urobiť domácu verziu. To zahŕňa uzavretie všetkých okien, dočasné vypnutie klimatizácie  a zapnutie ventilátorov vo vašom dome, takže vzduch je vytiahnutý z vášho domu. Ak sa objavia netesnosti okolo okien a dverí, musí prúdiť vzduch.

Potom posuňte vonnú tyčinku okolo rámu dverí a okien, aby ste sledovali, ako dym mení smer a signalizuje prúd vzduchu. Tým sa overí, či je prítomný únik vzduchu, takže môžete pridať odizolovanie alebo vykonať opravu okien alebo dverí.

Testujte kanály
Nájdenie únikov v káblovodoch je oveľa ťažšie. Kadidlo nie je bezpečné spáliť v podkroví, takže budete potrebovať dymovú ceruzku alebo podobné zariadenie, ktoré uvoľní divadelný dym.

Môžete tiež použiť vlhkú ruku a snažiť sa cítiť úniky. Skontrolujte tesnosť tesneniami a zapnutím ventilátorov klimatizácie. Potom posuňte dymovú ceruzku pozdĺž kanálov a sledujte pohyb dymu. Ak zistíte netesnosti, utesnite ich alebo ich nechajte opraviť tak, aby chladený vzduch nevnikol do podkrovia..

Ak chcete, aby váš klimatizačný systém bol tento rok v najlepšom výkone, zavolajte servisné oddelenie prostredníctvom kontaktného centra klimachlad.sk