Ako vymeniť môj filter klimatizácie?

Ako vymeniť môj filter klimatizácie?

Zistite, akú veľkosť a typ potrebujete – váš starý filter by mal mať veľkosť vytlačenú na jeho boku. Priraďte to k veľkosti náhradného filtra. Existuje veľa rôznych typov filtrov. Pri výbere toho najlepšieho pre váš domov zvážte, ako dlho vydrží každý typ a aký typ filtrácie vzduchu potrebujete vy a vaša rodina.

Nainštalujte nový filter – vložte úplne nový filter do krytu filtra a pripevnite kryt alebo zacvaknite späť na svoje miesto. Uistite sa, že ste nový filter vložili správnym smerom. Mala by existovať šípka ukazujúca, akým spôsobom je potrebné vložiť.

Ako vyčistiť filter klimatizácie?

Ak používate opakovane použiteľný vzduchový filter, je dôležité, aby bol filter čistený a udržiavaný každé 1-3 mesiace, aby sa zabezpečil neobmedzený prietok vzduchu a znížilo sa množstvo častíc vo vzduchu. Na vyčistenie opakovane použiteľného vzduchového filtra môžete pomocou vákua odstrániť uvoľnené zvyšky a potom ho umyť teplou vodou, aby ste odstránili zvyšky prachu a nečistôt. Ak je to už nejaký čas, čo ste filter naposledy vyčistili, alebo ak sa na filtri nachádza veľké množstvo náterov, môžete zvážiť jeho vyčistenie pomocou jemného saponátu s teplou vodou. Po vyčistení filtra ho pred inštaláciou do vykurovacieho a chladiaceho systému nechajte úplne vyschnúť.

 

Ako často by som mal vymeniť vzduchový filter?

Frekvencia výmeny vzduchového filtra závisí od niekoľkých faktorov vo vašej domácnosti. Počet ľudí žijúcich v dome, počet domácich miláčikov, ktoré máte, a ak niekto vo vašej domácnosti trpí alergiami, má vplyv na to, ako často by ste mali vymieňať vzduchové filtre v interiéri. Spravidla sa odporúča meniť filter každých 30 – 60 dní, aby ste dosiahli optimálnu kvalitu vzduchu. Ak máte doma niekoľko domácich miláčikov alebo pravidelne trpíte závažnými alergiami, môžete zvážiť častejšiu výmenu vzduchových filtrov.