Ako zvoliť split klimatizáciu

Ako zvoliť split klimatizáciu

Split klimatizácia je typ klimatizácie, ktorá  sa inštaluje s vonkajšou jednotkou a vnútornými jednotkami. Veľkou výhodou je, že môžu prúdiť studený aj horúci vzduch. Pri výbere správnej split klimatizácie sú prvými charakteristikami, ktoré sa musia brať do úvahy výkon a spotreba.

Ako vybrať split klimatizáciu

Ak v dome nie je žiadna predchádzajúca inštalácia vzduchotechnických potrubí, odporúčaným riešením je inštalácia pevných klimatizačných zariadení. Pri rozhodovaní o jednom alebo druhom modeli musíme poznať povrch izieb, aby sme mohli určiť výkon zariadenia a jeho spotrebu.

Pevné klimatizácie, alebo tiež nástenné klimatizácie 1×1 vám umožňujú klimatizovať priestor v zime aj v lete. Sú to veľmi ekonomické a efektívne riešenia. Ale ak potrebujete klimatizáciu viacerých miestností naraz a nezávisle od nich máte Multi Split 2×1, 3×1 … podľa počtu izieb, ktoré potrebujete klimatizovať.

Ako zvoliť klimatizáciu

Najefektívnejšie a najvýkonnejšie vzduchové vybavenie pre váš domov

Je dôležité, aby ste vedeli, čo vaše zariadenie spotrebuje v závislosti od vašich potrieb, pretože keď dosiahne teplotu, ktorú ste naprogramovali, automaticky sa vypne. Aj keď získate výkonnejšie vybavenie, neznamená to, že výdavky na spotrebu budú vyššie, ale že dosiahnu predtým požadovanú teplotu.

Ako zvoliť klimatizáciu

Výkon zariadenia je určený v metroch štvorcových v miestnosti. Napríklad pre miestnosť s rozlohou 30 m2 budeme potrebovať prístroj s 3 000 a 4 000 w , alebo čo je to isté s 3,48 W / ha 4,65 W / h. A aby sme vedeli spotrebu zariadenia, budeme sa riadiť štítkom energetickej účinnosti.

 

  1. Produkt
  2. Model
  3. Energetická klasifikácia: od A +++ (vyššia energetická účinnosť) do G (nižšia energetická účinnosť)
  4. Ročná spotreba energie podľa geografickej oblasti
  5. Chladiaci výkon
  6. SEER: sezónna energetická účinnosť za studena
  7. Tepelný výkon
  8. SCOP: sezónna energetická účinnosť v teple
  9. Hladina zvuku vnútornej jednotky. Je to hluk generovaný klimatizačným zariadením, najmä ak ide o jeho inštaláciu do spálne, ktorá vám pomôže spať počas horúcich nocí. Do spálne sa odporúča maximálne 24 decibelov akustického tlaku.
  10. Hladina zvuku vonkajšej jednotky

 

Vypočítajte spotrebu a výkon

Musíme si zvoliť efektívny systém klimatizácie. Spotrebovaním menej energie ušetríme na účtoch za elektrinu a staráme sa o životné prostredie.

Vypočítajte spotrebu zariadenia je veľmi jednoduché, môžete to urobiť sami rozdelením výkonu zariadenia medzi SEER kód (na výrobu studeného vzduchu) alebo medzi SCOP (na výrobu horúceho vzduchu).

Ako zvoliť klimatizáciu

Sila môžete poznať veľmi jednoduchým výpočtom. Vypočítajte približne 100 až 140 w na meter štvorcový, v závislosti od toho, či je váš dom viac či menej chránený pred chladom a teplom. Mali by ste vziať do úvahy aj orientáciu, ak ide o sever alebo juh, a počet elektronických zariadení v miestnosti, do ktorej chcete klimatizačnú jednotku umiestniť.