Pripravte klimatizáciu na leto

Pripravte klimatizáciu na leto

Rekordné teploty už nie sú ničím nezvyčajným. Ako ste sa pripravili na leto vy? Pred letom by malo byť samozrejmosťou vykonať servis klimatizácie.

Vyčistite alebo vymeňte všetky filtre

 

Znečistené filtre spôsobujú, že klimatizácia pracuje namáhavejšie. Ak sú filtre príliš znečistené, môžu spôsobiť poruchu systému, zvýšiť spotrebu energie a prípadne zamrznúť. Znečistené filtre môžu tiež znížiť kvalitu vzduchu a zhoršiť alergie. Vzduchové filtre by sa mali čistiť alebo vymieňať každé tri až šesť mesiacov v závislosti od používania v závislosti od okolitých podmienok. Sú lacné a mnohí ľudia považujú za vhodné kúpiť nárazníkové zásoby, takže ich musia mať po ruke, keď je potrebné ich vymeniť.

 

Vyčistite vonkajšiu jednotku

Vonkajší kondenzátor môže byť často zakrytý listami. Všetko by ste mali vyčistiť. Najprv vypnite napájanie klimatizačného systému a vypnite istič. Keď ste si istí, že je napájanie vypnuté, odstráňte zvyšky z vrchu a okolo základne kondenzátora. Po vyčistení zvyškov odoberte hadicu a nastriekajte lopatky ventilátora do kondenzátora.

Ak chcete ušetriť čas, a odstrániť všetky možné príčiny porúch klimatizácie, zavolajte profesionálny servis klimatizácie Bratislava.